Toni&Freek, Uw Partner in Bedrukte Kleding

Plotter Transfer

Transfereren van producten is een zeer goede en mooie methode van kleding bedrukken. In Amerika bijvoorbeeld worden de meeste textielproducten via transfers van hun afbeelding voorzien. De afbeelding wordt eerst op een drager (meestal siliconenpapier of transparant kunststof) aangebracht, waarna het door middel van een hittepers onder een specifieke druk, temperatuur en tijd de afbeelding op het product wordt geperst.

Ook voor transferdruk is het nodig eerst een aantal werkzaamheden te verrichten voor het maken van de verschillende transfers, kort samengevat de prepress. (op onderstaande afbeeldingen ziet u het tranfereren met een pers) Van een transfer wordt evt. eerst een voorbeeld als .jpg bestand gemaakt ter goedkeuring. Hierna wordt overgegaan tot de productie, waarbij elke transferering met de grootste zorg wordt uitgevoerd.

Er zijn vele soorten transfers, welke voor verschillende doeleinden of producten worden ingezet. Zo zijn er o.a. plastisoltransfers, plottransfers, nylontransfers, elastische transfers, industriële transfers (bestendig tegen chemisch reinigen en hoge wastemperatuur), flocktransfers, etc. Op alle bijgevoegde afbeeldingen ziet u een voorbeeld van Flextransfer of Plottransfer. Hier wordt een bedrukking uitgesneden uit een rol plastic folie met een lijmlaag.

 

U ziet dat goed overleg en een goede voorlichting noodzakelijk is om problemen te voorkomen, en een goed bedrukt product te leveren. Gezien onze lange ervaring met deze vorm van bedrukken garanderen we u een perfecte bedrukking middels transferdruk.

Onze Partner Merken

Bekijk wie ons voorziet van onze producten

Onze Contactgegevens

Van Steenhuijsstraat 17

5161 AH Waalwijk

Mob: +31615835220

KVK:  73701238

IBAN: NL94 RABO 0137557167